Calcificaties

Calcificaties

Calcificatie betekent verkalking of calciumneerslag. Calcificatie wordt vermoedelijk veroorzaakt door verminderde doorbloeding in bepaalde gedeelten van het lichaam. Hierop reageren de cellen in een pees met het aanmaken van calcium. Er ontstaat een opeenstapeling van kalkafzetting, die ook te zien is op een röntgenfoto en met echografie. Calcificatie kan optreden in alle pezen van het lichaam, maar zien we meest in de pezen van de schouder, elleboog en pols. Het komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen. In de vormingsfase zijn er weinig klachten. Een enkele keer zijn er lichte ontstekingsverschijnselen, die pijnlijk kunnen zijn. In de tweede fase is kalkneerslag aanwezig die klachten geeft bij belastende activiteiten, zoals het langere tijd in de hoogte houden van de arm bij bijvoorbeeld het schilderen van een plafond. De pijn verdwijnt weer na rust.
In de derde fase groeit het calciumdepot (gebied met kalkafzetting) en vindt er een uitbraak plaats van kalk. Deze kalkneerslag lijkt wel op een soort pasta en hierdoor treedt verdikking van de pees op. Deze verdikte pees komt hierdoor in aanraking met de omliggende structuren, wat leidt tot pijn en een gestoorde beweeglijkheid.

Behandeling calcificaties

Tijdens uw eerste bezoek aan de fysiotherapeut wordt er goed gekeken of de klachten het gevolg zijn van kalkafzetting en in welke mate zich dat voordoet. Dit kan onderzocht worden door middel van echografie of radiologisch onderzoek. In geval van kalkafzetting in de pezen zal er een passende behandelplan worden gemaakt. In onze praktijk maken we hiervoor gebruik van dry needling, shockwave therapie en/of medical taping. De gewrichtsfunctie wordt verbeterd door het geven van oefen- en houdingstherapie.Behandelingen

Algemene fysiotherapie Manuele therapie Shockwave-therapie Dry needling Medical taping concept

Contact
Praktijk Jacq Smolders
Borgvliet 18
5346 XD Oss0412-651396

info@jacqsmolders.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Praktijk Jacq Smolders