Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn

Beschrijving spanningshoofdpijn

Een van de meest voorkomende soort hoofdpijn is spanningshoofdpijn. Deze hoofdpijn kan voorkomen op alle leeftijden, maar zien we minder bij ouderen en meer bij vrouwen dan bij mannen. Er kunnen meerdere oorzaken zijn voor het ontstaan van spanningshoofdpijn:
.  spierspanning in hoofd, schouders en/of nek
.  (over)vermoeidheid
.  stress
.  verkeerde houding
Er bestaan twee soorten spanningshoofdpijn. De episodische spanningshoofdpijn komt aanvalsgewijs en op minder dan 15 dagen per maand en de chronische spanningshoofdpijn die voorkomt op meer dan 15 dagen per maand.
Enkele kenmerken van spanningshoofdpijn zijn:
.  doffe pijn aan weerszijden van het hoofd, alsof er een strakke band omheen zit
.  bij lichamelijke inspanning wordt de pijn niet erger
.  uitstralende pijn vanuit de nek en schouders richting hoofd
.  de pijn is licht tot matig intens
.  een stijve nek of schouders
.  overgevoeligheid voor geluid en/of licht
.  lichte misselijkheid

Behandeling spanningshoofdpijn

In onze praktijk Jacq Smolders in Oss kunt u voor de behandeling van spanningshoofdpijn terecht bij de manueel therapeuten. Zij werken samen met het team van fysiotherapeuten met elk hun specialisme. Ook zij kunnen worden ingezet voor aanvullende begeleiding bij de behandeling van deze vorm van hoofdpijn, afhankelijk van de oorzaak en mogelijkheden. Eerst zal door onderzoek de herkomst van de hoofdpijn gezocht worden en de relatie met de spieren van nek, schouder en hoofd. Afhankelijk van de oorzaak van de klachten, werken onze fysiotherapeuten met mobiliteitstechnieken en detoniserende technieken eventueel in combinatie met dry-needling.
De algemeen fysiotherapeut wordt ingezet bij het verbeteren van de stabiliteit van schouders en nek. Indien de lichaamshouding een rol speelt bij het ontstaan van de hoofdpijn kan de oefentherapeut Cesar voor begeleiding worden ingezet.
Gebleken is dat bij spanningshoofdpijn met een hormonale oorzaak, acupunctuur de afname van de klachten gunstig beïnvloedt. Ligt de oorzaak in stress of spanning dan kan ook haptonomie goed worden ingezet.Behandelingen

Oefentherapie Cesar Algemene fysiotherapie Manuele therapie Natuurgeneeskundige Orthomoleculaire Therapie Dry needling Medical taping concept

Contact
Praktijk Jacq Smolders
Borgvliet 18
5346 XD Oss0412-651396

info@jacqsmolders.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Praktijk Jacq Smolders