Tennisarm

Tennisarm

Tennisarm

Een veel voorkomende aandoening aan de arm is de tennisarm of tenniselleboog, die wordt gekenmerkt door pijn aan de buitenkant van de elleboog. Deze pijn straalt vaak uit naar de onderarm, pols of hand. Een tennisarm wordt lang niet altijd veroorzaakt door het tennissen. Het ontstaat door het veelvuldig aanspannen van de spieren in de onderarm die de pols doen strekken en is een ontstekingsaandoening ten gevolge van overbelasting. Het lang achter elkaar maken van steeds dezelfde beweging kan een tennisarm veroorzaken, zoals bij schilderswerk, lopende bandwerk, typen of metselen.
Meestal ontstaan de klachten geleidelijk, maar we kennen ook een acute vorm. De aandoening zit in de pees ter hoogte van de elleboog die is verbonden met de handtrekspier. Aan het begin van de spier bij de elleboog ontstaan kleine scheurtjes.
De klachten van een tennisarm zijn:
.  pijn aan de buitenkant van de elleboog
.  pijn bij het maken van een vuist
.  krachtsverlies in de onderarm en hand, waardoor iets optillen moeizaam gaat
.  uitstralende pijn richting onderarm, pols en hand
.  soms is strekken van de elleboog pijnlijk
.  buigen van de pols geeft vaak pijn in de onderarm en bij de elleboog

Behandeling tennisarm

Er vindt onderzoek plaats naar de elleboog en de omliggende structuren. De oorzaak van uw klachten kan achterhaald worden door middel van testen, die eventueel worden aangevuld met echografie. Het is belangrijk dat de fysiotherapeut te weten komt hoe lang de klachten al bestaan en hoe die zijn ontstaan. In een gesprek met u zal hij hier naar vragen om zo alle relevante factoren mee te nemen, waarna een zo goed mogelijk behandelplan kan worden opgesteld. De behandeling wordt gestart zodra duidelijk is dat het gaat om een tennisarm.
Als de klachten pas recent zijn ontstaan is het vaak voldoende om de arm rust te geven en lichte rekoefeningen en bewegingsoefeningen te doen. Na deze periode van relatieve rust zal aan het herstel gewerkt worden. Bij het hersteltraject zet de fysiotherapeut onder andere shockwave therapie in,  dit in combinatie met echografie, medical taping, dry needling of diepe massage. Bovendien kan deze klacht ook goed behandeld worden met behulp van Mulligantherapie en fisioscissione. De conditie van de elleboog wordt versterkt met behulp van spierversterkende oefeningen. Hierdoor zal de elleboog beter belastbaar worden.Behandelingen

Algemene fysiotherapie Manuele therapie Natuurgeneeskundige Orthomoleculaire Therapie Shockwave-therapie EPTE-therapie Dry needling Medical taping concept

Contact
Praktijk Jacq Smolders
Borgvliet 18
5346 XD Oss0412-651396

info@jacqsmolders.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Praktijk Jacq Smolders