Acupunctuur Oss

Acupunctuur

"Acupunctuur wordt in toenemende mate ingezet door de positieve effecten op een breed scala aan klachten. Ook op fertiliteitsproblemen heeft acupunctuur een bewezen gunstig effect, zo toont divers wetenschappelijk onderzoek aan."" Titia vd Werf, acupuncturist

Acupunctuur bij Praktijk Smolders
 

Traditionele Chinese Geneeskunde
Acupunctuur
Tuina Massage
Moxabehandeling
Wanneer acupunctuur?
Behandeling acupunctuur
Vergoeding acupunctuur
Meer informatie


Traditionele chinese geneeskunde

In onze praktijk kunt u terecht voor acupunctuur, tuina-massage en moxatherapie. Deze drie behandelvormen maken deel uit van de traditionele Chinese geneeskunde. Vanuit deze visie wordt de mens niet vanuit zijn klacht of de ziekte op zichzelf bekeken, maar vanuit het geheel. Met behulp van de behandelingen wordt gewerkt aan herstel van balans in het totale lichaam. 


Hoe werkt acupunctuur?

De werking van acupunctuur gaat uit van het principe dat er zich in ons lichaam onzichtbare banen bevinden, de meridianen. Langs deze banen lopen twee tegengestelde krachten of energieën: Yin en Yang. De krachten lopen in elkaar over, maar kunnen ook uit balans raken en zich dan uiten in de vorm van ziekte of een aandoening.. Elk orgaan heeft zijn eigen meridiaan en ze  vormen allemaal bij elkaar een energienetwerk. Hierop liggen de acupunctuurpunten die in contact staan met een bepaalde functie of een van de organen. Het netwerk heeft veel relaties, zodat een energieprobleem in de dikke darmbaan klachten kan geven aan de schouder maar ook aan de dikke darm (bijvoorbeeld obstipatie).  Op de punten in het energienetwerk zal de acupuncturist naaldjes in het onderhuids bindweefsel aanbrengen met als doel het lichaam weer in balans te brengen. Het inbrengen van deze naaldjes wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Door het stimuleren van de punten op het lichaam met de dunne naaldjes wordt invloed uitgeoefend op het stromen van de energie door het lichaam.
 

Wanneer acupunctuur?

Klachten die met acupunctuur behandeld kunnen worden zijn:
 

 • mentaal:  stress, burn-out, weinig energie, depressie, angst, hyperventilatie, lusteloosheid, overprikkeld zijn
 • urinewegen: blaasontstekingen en incontinentie
 • bewegingsapparaat: spier- en peesklachten, gewrichtsklachten, neurologische klachten
 • gynaecologie: PMS, menstruatieklachten, infertiliteit / vruchtbaarheidsproblemen, overgangsklachten, hulp bij IUI/IVF/ICSI-trajecten, ondersteuning tijdens de zwangerschap
 • keel- neus- en oorklachten
 • slaapstoornissen
 • hoofd: migraine, hormonale- en spanningshoofdpijn, sommige vormen van duizeligheid
 • verslavingen: ondersteuning bij ontwenning van alcohol en drugs en ondersteuning bij het stoppen met roken
 • gewichtsbeheersing, ondersteuning bij dieet en afvallen [lees onze blog 'Afvallen met acupunctuur, hoe dan?']
 • huidklachten: eczeem, droge huid, overmatig transpireren, psoriasis, gordelroos, allergieën
 • hooikoorts en luchtwegproblemen
   

Behandeling acupunctuur

Afhankelijk van uw wens kan een consult / behandeling tussen de 30 en 60 minuten worden ingepland. Tijdens de eerste afspraak brengt de acupuncturist uw klacht in kaart. Daarbij wordt gekeken naar het ontstaan van de klacht(en), het beloop er van en eventuele behandeling tot nu toe. Daarnaast kijkt de acupuncturist naar uw totale functioneren en belastbaarheid en eventuele bijkomende problemen (bestaand of in het verleden). Op basis van uw verhaal worden de mogelijkheden voor acupunctuur met u besproken. De acupuncturist maakt een behandelplan en werkt van daar uit gericht aan het herstellen van balans en reductie van klachten. 

Bij acupunctuur wordt gewerkt met wegwerpnaalden. Zo bent u verzekerd van een hoog hygiëneniveau. De praktijk neemt uiteraard geen enkel risico als het gaat om hygiëne tijdens de behandeling. 


Vergoeding Acupunctuur

Acupunctuur in onze praktijk voldoet aan de hoge eisen die de beroepsvereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde stelt aan acupuncturisten. Onze acupuncturist in Oss is aangesloten bij beroepsvereniging Zhong. Acupuncturisten worden regelmatig getoetst en gecontroleerd op de richtlijnen en behandelingen worden actief gevolgd.
 

Sommige zorgverzekeraars vergoeden acupunctuur vanuit de aanvullende verzekering voor alternatieve zorg. De mate waarin vergoeding mogelijk is loopt uiteen. U kunt bij uw zorgverzekering informeren naar de mogelijkheden voor vergoeding van de acupunctuurbehandeling.
 

Er is geen verwijzing van uw arts nodig.
 

Meer informatie over acupunctuur

Wilt u meer informatie over acupunctuur? Informeer vrijblijvend bij onze praktijkassistente via telnr 0412 651396

Ook kunt u meer informatie vinden op o.a.: www.acupuncturist-info.nl/
 

 


Naar boven


Ons team

Titia van der Werf
Titia van der Werf Acupuncturist - Tuina Massagetherapeut

Bekijk ons hele team
Contact
Praktijk Jacq Smolders
Borgvliet 18
5346 XD Oss0412-651396

info@jacqsmolders.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Praktijk Jacq Smolders