MSU Echografie Oss

MSU Echografie

Echografie

Dé innovatie in de fysiotherapie:
een vollediger beeld van uw klacht en een gerichtere behandelaanpak

Het gebruik van echografie in onze praktijk biedt een belangrijke ondersteuning en aanvulling op het onderzoek naar de oorzaak van uw klachten. Bij dit beeldvormend onderzoek wordt gebruik gemaakt van geluidsgolven die in het lichaam worden gebracht met een echoapparaat. Na het aanbrengen van gel worden met een behandelknop, ook wel probe of transducer genoemd, geluidsgolven in het lichaam gebracht en door het apparaat weer opgevangen als bewegend beeld. De geluidsgolven zijn onhoorbaar en worden op een beeldscherm omgezet in grijstinten. Omdat de golven niet door het bot heen dringen, ziet botweefsel er op het scherm uit als een witte balk. Vochtopeenhopingen zijn wel zichtbaar als zwarte ruimte. Omdat bewegende beelden worden verkregen van dat deel van het lichaam waar de klacht zich bevindt kan de echografist zien hoe de pijnlijke beweging ontstaat.

Wij passen echografie toe bij klachten als cysten, leasies, rupturen (scheuren), dislocaties (uit de kom), oedeem en ontstekingen. De oorzaak van uw klacht kan zo snel en effectief worden opgespoord. Op die manier kan behandeling zeer gericht plaatsvinden met een groter behandeleffect.

De echografist maakt een rapport op aan de hand van de verkregen beelden. Dit rapport zal door uw behandelend fysiotherapeut met u worden doorgesproken en meegenomen in het behandelplan.

De vergoedingen voor echografie kunnen per zorgverzekering verschillen. Wij rekenen de reguliere fysiotherapietarieven. Informeert u gerust bij onze praktijkassistenten voor meer informatie.
 


Naar boven


Ons team

Roy van Schendel
Roy van Schendel Algemeen fysiotherapeut - Echografie MSU - Shockwave - EPTE - Dry Needling
Erik Werger
Erik Werger Fysiotherapeut - Manueel therapeut - Arbeidsfysiotherapeut - Dry Needling
Inge Mulder
Inge Mulder Fysiotherapeut - Echografie - Shockwave - EPTE
Bekijk ons hele team
Contact
Praktijk Jacq Smolders
Borgvliet 18
5346 XD Oss0412-651396

info@jacqsmolders.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Praktijk Jacq Smolders