Behandeling met EPTE in Oss

EPTE-therapie

EPTE: een effectieve behandelmethode bij pees- en spierklachten

EPTE (Echogeleide Percutane Electrolyse Therapie)

EPTE-therapie is de allernieuwste, innovatieve behandelmethode voor pijnklachten aan pezen. Ontstoken of chronisch ontstoken pezen geven vaak langdurig pijn en bovendien bent u hierdoor beperkt bij het sporten en  uw dagelijkse bezigheden. Ontstoken pezen reageren bovendien vaak niet of niet voldoende op een gangbare behandeling, waardoor de klachten blijven bestaan. EPTE heeft zijn werkzaamheid bewezen doordat het effectief is bij het bevorderen van de lokale celstofwisseling. Direct op de plaats waar het nodig is bevordert EPTE het herstelvermogen van het lichaam.

EPTE passen wij toe bij:

 • kniepees klachten zoals de jumpersknee
 • achillespees klachten
 • pijn aan de voet en aan hielspoor gerelateerde klachten
 • tenniselleboog en golferselleboog
 • schouderpees klachten
 • hamstring klachten


Bij de behandeling met EPTE wordt onder echogeleide een dunne naald ingebracht rechtstreeks op de locatie van de pijn. De naald is vergelijkbaar met een naald die gebruikt wordt voor acupunctuur. Met behulp van de echobeelden is de precieze pijnlocatie zeer nauwkeurig te vinden. Als de naald op de juiste plek zit wordt er onder lage intensiteit stroom doorheen geleid. De hoeveelheid stroom en de intensiteit worden aangepast tijdens de behandeling om het beste resultaat te bereiken. Door ook specifieke bewegingen met de naald te maken veroorzaakt dit samen een nieuwe reactie, waardoor de pees zich herstelt, opnieuw wordt opgebouwd. De behandeling is nagenoeg pijnloos, u ervaart hoogstens een wat onaangenaam gevoel. Gemiddeld genomen zien we een pijnvrij functieherstel binnen 4-6 EPTE-behandelingen. Wij combineren EPTE altijd met een bij uw klacht passend trainingsprogramma, waarbij er gestreefd wordt naar een goed herstel en een betere belastbaarheid van de pees.

EPTE wordt in onze praktijk alleen toegepast door therapeuten die daarvoor speciaal zijn opgeleid.


De voordelen van EPTE zijn:

 • de behandeling is nauwkeurig door controle middels echografie
 • alleen de plaats van het letsel wordt behandeld, waardoor gezond weefsel wordt ontzien
 • de behandeling is nagenoeg pijnloos
 • de behandeling duurt maar kort, per sessie 1-2 minuten
 • u hoeft geen geneesmiddelen te gebruiken en een operatie is niet nodig
 • geen tot weinig neveneffecten. U kunt een paar dagen een wat beurs gevoel ervaren.
 • door EPTE toe te passen heeft u over het algemeen minder fysiotherapie behandelingen nodig

 

Behandeling met EPTE

Tijdens de intake zal de behandelend therapeut uw klacht met u bespreken en de mogelijkheden voor behandeling met EPTE inventariseren. Daarna zal er een behandelplan worden opgesteld. Dit plan bestaat uit een aantal EPTE sessies van 15 minuten, waarna evaluatie en eventuele vervolgbehandeling plaatsvindt.  

Voor de behandeling gelden de normale behandeltarieven voor de fysiotherapie, vergoed vanuit uw mogelijke aanvullende zorgverzekering. 

Wanneer u graag meer wilt weten over EPTE of dat deze therapie wellicht iets voor u kan betekenen dan kunt u contact opnemen met onze praktijk. Onze praktijkassistenten of therapeuten helpen u graag verder.

 

 


Naar boven


Ons team

Roy van Schendel
Roy van Schendel Algemeen fysiotherapeut - Echografie MSU - Shockwave - EPTE - Dry Needling

Bekijk ons hele team
Contact
Praktijk Jacq Smolders
Borgvliet 18
5346 XD Oss0412-651396

info@jacqsmolders.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Praktijk Jacq Smolders