Alzheimer en ergotherapie

Ergotherapie en Alzheimer

Clienten met Alzheimer kunnen langer thuis wonen en zelfstandiger functioneren door ergotherapie

Alzheimer cliënten functioneren langer zelfstandig door ergotherapie

Voor mensen met dementie zijn taken zoals het huishouden, lichamelijke verzorging, sociale activiteiten en hobby's vaak moeilijk uitvoerbaar. Dit heeft een negatieve invloed op het gevoel van eigenwaarde. Voor mantelzorgers of verzorgers is het steeds moeilijker om gevraagde hulp te verlenen. Recent onderzoek vanuit Alzheimer Centrum Nijmegen (Mw. M. Graff, Gezondheidswetenschapper) wees uit dat ergotherapie een positieve invloed heeft op het zelfstandig functioneren van mensen met Alzheimer: 'Mensen met Alzheimer kunnen zich door ergotherapie beter redden en met passende ondersteuning van hun verzorgenden hopelijk langer thuis wonen'. 
 

Uitkomst onderzoek: verbeterde stemming kwaliteit van leven

'Met de juiste aanpassingen en aanwijzingen zijn mensen met Dementie vaak tot heel veel in staat. Niet alles is mogelijk, maar de kwaliteit van leven kan zeker worden verbeterd,' aldus drs Maud Graff. Door gehegensteuntjes te gebruiken, stappenplannen te maken, spullen alvast klaar te zetten en taken op een gestructureerde manier en vanuit een vast patroon uit te voeren, lukken taken vaak veel beter.  
 

Ergotherapiepraktijk Jacq Smolders

De ergotherapeuten van Praktijk Jacq Smolders werken regelmatig met mensen met Alzheimer. Ook hun ervaringen over het effect van therapie zijn positief. Niet alleen de client ervaart ergotherapie als positief, maar ook de omgeving geeft aan veel te hebben aan de begeleiding door de ergotherapeut. Heeft u vragen voor de ergotherapeut? Bel de praktijk via 0412 651396.
 

U vindt het gehele artikel via: www.alzheimer-nederland.nl

 


Naar boven

Bel mij terugPraktijk Jacq Smolders https://plus.google.com/+JacqsmoldersNlOss/about?gmbpt=true&hl=nl&_ga=1.248077376.653459649.1455199417
Borgvliet 18 Oss, Noord-Brabant 5346 XD Netherlands
Phone: 0412651396