Fysiotherapie

Fysiotherapie

De kennis in de zorg ontwikkelt zich snel. Doordat ieder teamlid zijn of haar eigen aandachtsgebied heeft en nauw met elkaar wordt samengewerkt, wordt kennis optimaal ingezet bij de behandeling van uw klacht

Fysiotherapie

 

Algemene fysiotherapie
Wanneer fysiotherapie
Specialisaties fysiotherapie
Vergoeding en verwijzing fysiotherapie
Een afspraak maken

 

Bij klachten aan de spieren, pezen, gewrichten, banden of zenuwen is de fysiotherapeut de aangewezen persoon om deze klachten te behandelen en u te begeleiden bij het herstel. Aan ons bewegings- of houdingsapparaat kunnen klachten ontstaan veroorzaakt door een verkeerde beweging tijdens het sporten, op het werk of tijdens onze dagelijkse bezigheden. Ook kunnen er lichamelijke gevolgen zijn door stress, een ongeval, ziekte of veroudering van ons lichaam. Deze klachten hebben als gevolg dat u pijn krijgt, minder kracht kunt zetten of sommige bewegingen niet of nauwelijks meer kunt maken. Onze fysiotherapeuten zijn deskundig op het gebied van bewegen, maar kunnen u ook begeleiden bij  aandoeningen aan de organen, zoals het hart en longen en het zenuwstelsel.
 

Fysiotherapie algemeen

Alle fysiotherapeuten die werkzaam zijn bij Praktijk Jacq Smolders zijn algemeen fysiotherapeut. Als aanvulling hierop hebben zij zich allen toegelegd op een specialisatie binnen het vak fysiotherapie. Bijvoorbeeld: manuele therapie, sportgerichte fysiotherapie en bekkenfysiotherapie. Vanuit hun vakgebied als fysiotherapiespecialist werken de therapeuten nauw samen bij de behandeling van uw klacht met verschillende innovatieve en zeer effectieve technieken, zoals medical taping, dry needling, mulligan, shockwave, EPTE en msu echografie. Dit betekent dat, indien de aard van uw klacht hiertoe aanleiding geeft, meerdere specialisten samenwerken om zo te komen tot de best passende behandeling. Ook bij klachten die al lang bestaan. Zo werken wij zo goed mogelijk aan uw herstel en het voorkomen van (ergere) klachten.

 

Wanneer fysiotherapie?

Voor veel uiteenlopende klachten aan uw bewegings- of houdingsapparaat of andere lichamelijke klachten kan fysiotherapie uitkomst bieden. Twijfelt u of uw klacht behandeld kan worden door de fysiotherapeut, belt u dan gerust vrijblijvend even op voor meer informatie.
 

De fysiotherapeut behandelt onder andere bij:

 • chronische pijn aan nek- schouder of rug
 • pees-of slijmbeursontstekingen
 • tenniselleboog, golfersarm
 • pijn ten gevolge van overbelasting
 • functiestoornissen aan het zenuwstelsel (MS, Parkinson)
 • functiestoornissen aan hart, longen, huid of bloedvaten
 • artrose
 • reuma
 • krachtverlies
 • herstel na een operatie
 • houdingsproblemen
 • zwelling van gewrichten
 • kniebandletsel, zweepslag of hielspoor
 • problemen met de motoriek
 • en meer!

 

Specialisaties fysiotherapie en innovatieve technieken

Onze praktijk in Oss biedt de volgende gespecialiseerde vormen van fysiotherapie:


Vergoeding en verwijzing

Wilt u meer informatie over vergoeding voor fysiotherapie of wilt u graag weten of verwijzing door de arts vereist is? Kijkt u dan op onze vergoedingspagina bij de praktijkinformatie.
 

Afspraak Fysiotherapie maken

De fysiotherapeut is de specialist in bewegen. Dat betekent dat u met problemen met bewegen of het bewegingsapparaat terecht kunt bij de fysiotherapeuten in onze praktijk. Bij aanmelding zal de praktijkassistente vragen naar een korte beschrijving van uw klacht. Zo kan zij u adviseren over de therapeut waarbij ze u voor een eerste afspraak inplant. Tijdens de eerste behandeling neemt de therapeut de tijd om te luisteren naar de reden van uw komst, naar de achtergronden van uw klacht en het beloop van de klachten. Tijdens onderzoek wordt de klacht nader in kaart gebracht. Vervolgens adviseert de fysiotherapeut u over de mogelijkheden voor nader onderzoek en/of behandeling. Vanuit een gericht behandelplan wordt gewerkt aan herstel. De therapeut zal tussentijds regelmatig met u evalueren om zo te bepalen of de gestelde doelen worden gerealiseerd.

 

Indien u een afspraak wilt maken met onze praktijk, neem dan contact op met onze praktijkassistenten via 0412 651396.

 

 

 


Naar boven


Ons team

Dimphy van Oss
Dimphy van Oss Bekkenfysiotherapeut - Longfysiotherapeut - Fysiotherapeut
Roy van Schendel
Roy van Schendel Algemeen fysiotherapeut - Echografie MSU - Shockwave - EPTE - Dry Needling
Erik Werger
Erik Werger Fysiotherapeut - Manueel therapeut - Arbeidsfysiotherapeut - Dry Needling
Simone van Wanrooij
Simone van Wanrooij Fysiotherapeut - Manueel Therapeut
Inge Mulder
Inge Mulder Fysiotherapeut - Echografie - Shockwave - EPTE
Peter Polak
Peter Polak Fysiotherapeut - Echografie - EPTE - Shockwave
Hanneke van der Weijden
Hanneke van der Weijden Fysiotherapeut - Manueel therapeut
Bekijk ons hele team
Contact
Praktijk Jacq Smolders
Borgvliet 18
5346 XD Oss0412-651396

info@jacqsmolders.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Praktijk Jacq Smolders