Hooikoorts

Hooikoorts

Medical taping, Bindweefselmassage en Acupunctuur bij hooikoorts

Ondersteuning bij hooikoorts

Last van hooikoorts? Wij kunnen u helpen met uw klachten. Zowel acupunctuur als medical taping (ook in combinatie met bindweefselmassage) kan effectief worden ingezet bij het verminderen van hooikoortsklachten.


Acupunctuur & hooikoorts (juist preventief zeer goed inzetbaar!)

Als u naar een acupuncturist komt in de periode waarin u al hooikoortsklachten hebt, is de behandeling er allereerst op gericht de klachten te verlichten. Maar omdat bij hooikoorts het afweermechanisme niet goed werkt, richt de behandeling zich ook daar op. Daarom is acupunctuur bij hooikoorts juist als preventieve behandeling erg geschikt!
 

Wij adviseren u dan ook om ruim voordat het voorjaar begint met behandelingen te starten. In het voorjaar werkt uw afweermechanisme dan optimaal en zult u veel minder last van hooikoortsklachten hebben. In het hooikoortsseizoen zelf kunt u kiezen voor een nabehandeling. Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de aard en ernst van uw klachten. Uw acupuncturist kan u hier meer over vertellen. Vaak lukt dit in 2 tot 3 behandelingen. 
 

Medical taping & hooikoorts

Door op een speciale manier ondersteunende medical tape aan te brengen op uw rug, voelen de luchtwegen vrijer en wordt uw afweersysteem positief beïnvloed. Hierdoor heeft u of uw kind minder hinder van hooikoorts. Het aanbrengen van de tape duurt ongeveer een kwartier en kost € 15,= (inclusief materiaal). 

 

Bindweefselmassage in combinatie met medical taping & hooikoorts

Onze ervaring is dat bij optredende hooikoortsklachten bindweefselmassage in combinatie met medical taping extra effectief kan zijn. In een behandeling van circa 25 tot 30 minuten krijgt u dan naast medical taping ook bindweefselmassage. Het voordeel van bindweefselmassage is dat je het gebied van je luchtwegen en je afweersysteem extra activeert. Ook is het mogelijk een partner te instrueren over het aanbrengen van de tape, zodat u het thuis kunt laten aanbrengen bij terugkerende klachten. 

 


Naar boven

Naar nieuwsarchief


Contact
Praktijk Jacq Smolders
Borgvliet 18
5346 XD Oss0412-651396

info@jacqsmolders.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Praktijk Jacq Smolders