Kinderfysiotherapie Oss en Uden

Kinderfysiotherapie

"Echt aansluiting vinden bij niveau, de persoonlijkheid en interesses van het kind, dat is de uitdaging" Karin Thijssen, Kinderfysiotherapeut

Kinderfysiotherapie

Door te bewegen en te spelen ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek en naarmate ze ouder worden hebben ze steeds meer vaardigheden nodig. Soms verloopt de motorische ontwikkeling niet vanzelfsprekend en is deze vertraagd, bedreigd of afwijkend . Hieraan kan een aandoening ten grondslag liggen, maar ook een tekort aan motorische ervaring, omdat sommige kinderen meer oefening nodig hebben om een vaardigheid te leren dan anderen.
 

Ieder kind is uniek met eigen talenten en ontwikkelt zich in zijn of haar eigen tempo. Naarmate het kind ouder wordt, zijn er steeds meer vaardigheden nodig om aan de eisen van de omgeving te voldoen. Achterblijven in de motoriek kan kinderen belemmeren in de maatschappelijke participatie, als basis voor het uiteindelijke functioneren als volwassene. Een ontwikkelingsachterstand kan negatieve invloed hebben op het (sociale) leven en welzijn van het kind. Zodra er een probleem ontstaat kan de kinderfysiotherapeut helpen.
 

De kinderfysiotherapeut kan kinderen begeleiden bij hun motorische ontwikkeling. Hierbij staat plezier in leren voorop en daarom zijn onze behandelingen altijd spelenderwijs. Ouders en andere betrokkenen in de directe leefomgeving van het kind, zoals school, worden nauw betrokken bij het behandeltraject en worden door de kinderfysiotherapeut ondersteund met spel- en hanteringsadvies. 
 

Wat behandelt de kinderfysiotherapeut?

De kinderfysiotherapeut begeleidt kinderen met bewegingsproblemen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. De therapie richt zich op uiteenlopende hulpvragen op het gebied van de motoriek zoals de fijne/kleine motoriek, schrijfmotoriek, grove/grote motoriek in sport en spel. Ook als er klachten zijn op lichamelijk gebied zoals pijnklachten, blessures, afwijkend looppatroon, onrust, houdingsproblemen en zindelijkheids- problematiek.  
 

Behandeling

Ieder kind vraagt om een eigen specifieke benaderingswijze. De intake, observatie en onderzoek met gestandaardiseerde testen verlopen spelenderwijs, om zo de therapie voor uw kind zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Nadat de hulpvraag en de diagnose zijn vastgesteld, wordt er een behandelplan op maat gemaakt met daarin de persoonlijke doelen voor uw kind. Ook de ouders/verzorgers worden nauw bij de behandeling betrokken en afhankelijk van de hulpvraag ook de school, kinderdagverblijf en betrokken artsen. De behandeling is erop gericht de motorische ontwikkelingsmogelijkheden van het kind te vergroten. Het doel is het kind beter te laten functioneren in zijn fysieke en sociale omgeving.
 

Vergoeding kinderfysiotherapie

Per kalenderjaar vergoedt de basisverzekering 18 behandelingen kinderfysiotherapie. Daarnaast is er eventueel vergoeding mogelijk uit een aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Bij kinderen geldt er geen eigen risico.

Voor sommige indicaties - zoals bij verwijzing door een specialist - zal kinderfysiotherapie doorlopend nodig zijn en wordt het onbeperkt vergoed vanuit de basisverzekering.

Wij hebben zorgovereenkomsten met alle zorgverzekeraars en hanteren de met de zorgverzekeraar overeengekomen contractuele tarieven. Wij declareren de zittingen kinderfysiotherapie die door de zorgverzekering vergoed worden direct bij de zorgverzekeraar.
 

Geen verwijzing nodig (m.u.v. huisbezoeken)

Kinderfysiotherapie is direct toegankelijk, dat wil zeggen dat er geen verwijzing nodig is om voor vergoeding in aanmerking te komen.
Voor kinderfysiotherapie aan huis dient er wel een verwijzing te zijn van huisarts, specialist of jeugd/consultatiebureau-arts. 

 


Naar boven


Ons team

Karin Thijssen
Karin Thijssen Kinderfysiotherapeut - Sensorisch Informatieverwerkingstherapeut - Specialisatie Functiestoornissen Kinderbekkenbodem
Kim Appels
Kim Appels Kinderfysiotherapeut - Sensorisch Informatieverwerkingstherapeut - Schroth Methode
Malon van Lent-Kars
Malon van Lent-Kars Kinderfysiotherapeut - ToP prematuren
Robin van Gerwen-Derksen
Robin van Gerwen-Derksen Kinderfysiotherapeut - Sensorisch Informatieverwerkingstherapeut (0-2 jr)
Bekijk ons hele team
Contact
Kinderpraktijk Jacq Smolders - Oss
Borgvliet 18
5346 XD Oss0412-651396

info@jacqsmolders.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Kinderpraktijk Jacq Smolders - Oss en Uden