Weerbaarheidstraining Oss en Uden

> Weerbaarheidstraining

Dit ben ik! Weerbaarheidstraining in Oss en Uden

Weerbaarheidstraining 'Dit ben ik!'

Om je goed staande te houden in je sociale omgeving is een goede weerbaarheid belangrijk. Veel kinderen zijn onvoldoende weerbaar. Ze leggen de lat onnodig hoog voor zichzelf, vinden het moeilijk om nieuwe vrienden te maken, weten niet hoe ze een ruzie op kunnen lossen, hebben weinig zelfvertrouwen, hebben een slecht zelfbeeld, worden te snel boos, hebben last van faalangst of worden op school gepest.

Om kinderen hierbij te helpen geeft Praktijk Jacq Smolders weerbaarheidstraining. Deze weerbaarheidstraining is zowel individueel als in groepsverband mogelijk. Voor de verschillende leeftijdscategorieën 6-8 jaar, 8-10 jaar en 10+, biedt Praktijk Jacq Smolders de groepstraining 'Dit ben ik!', begeleid door onze kindertherapeuten. Dit zijn in de basis kinder(ergo)therapeuten die zich naast hun kinderexpertise hebben toegelegd op sensorische informatieverwerking en sociale weerbaarheid.

Het doel van de training is meer zelfvertrouwen krijgen, weerbaarder worden, zich beter kunnen concentreren, beter kunnen samenwerken, minder (over)gevoelig zijn, sterker in je vel zitten.

Individuele begeleiding is ook mogelijk. Jongere kinderen worden altijd individueel begeleid voor weerbaarheidsproblemen.
 

Werkwijze weerbaarheidstraining

De training bestaat uit o.a.: spelenderwijs kennismaken in een groep, contact maken, sterk staan (letterlijk en figuurlijk), houding en lichaamstaal aannemen en herkennen, oogcontact, stop zeggen, grenzen aangeven, omgaan met pesten, samenwerken, gevoelens uiten, presenteren. We werken hieraan o.a. door het oefenen in specifieke situaties, met huiswerkoefeningen en er worden rollenspellen gedaan gericht op de specifieke doelen van de kinderen. Ook de ouders worden erbij betrokken.
Er wordt gewerkt met inzichten vanuit ondermeer kindercoaching, kids skills, prikkelverwerkingstherapie en het rots- en waterconcept. Plezier in leren staat voorop!

De training start altijd met individuele begeleiding, waarbij de hulpvraag van het kind in kaart wordt gebracht en persoonlijke doelen worden opgesteld. We werken hierbij aan een juist zelfbeeld door het kind inzicht te geven in waar het goed in is, waar de leerdoelen liggen, wat de rol hiervan is in een bepaalde situatie, etc. In een veilige omgeving wordt gewerkt aan een basis, waarna het kind instroomt in de groep. Er zijn geen vaste instroom- en uitstroommomenten. Zodra het kind er klaar voor is, kan het kind instromen en datzelfde geldt ook voor het uitstromen wanneer de doelen zijn bereikt. Door de wisseling in de groep, blijft het kind uitgedaagd worden met betrekking tot zijn/haar weerbaarheidsdoelen. 


Trainingstijden

Dinsdag: 16.30 - 17.30  (6-8 jr)

Donderdag: 16.30-17.30 (10+)

Vrijdag: 16.30 - 17.30 (8-10 jr)
 


Naar boven


Ons team

Kim Appels
Kim Appels Kinderfysiotherapeut - Sensorisch Informatieverwerkingstherapeut - Schroth Methode

Bekijk ons hele team
Contact
Kinderpraktijk Jacq Smolders - Oss
Borgvliet 18
5346 XD Oss0412-651396

info@jacqsmolders.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Kinderpraktijk Jacq Smolders - Oss en Uden