Maarten Gruwel met pensioen

Pensionering Maarten Gruwel

Maarten Gruwel (locatie Uden) gaat met pensioen en 'geeft het jasje over' aan zijn collega's

n

Maarten gruwel gaat met pensioen

Na 50 jaar met veel plezier gewerkt te hebben, gaat fysiotherapeut, acupuncturist en orthomoleculair therapeut Maarten Gruwel met welverdiend pensioen.

Na een verhuizing uit de Achterhoek in 1978 voerden Maarten en zijn vrouw Petra 38 jaar lang hun praktijk aan de Heinsbergenstraat in Uden. Bijzonder voor die tijd, begon Maarten als een van de eerste acupuncturisten van Nederland zijn pionierswerk met een praktijk voor zowel fysiotherapie als acupunctuur. Maarten is inmiddels dan ook erelid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur. Met vele lezingen in Brabant bracht hij acupunctuur onder de aandacht. Later is hij zich ook gaan verdiepen in de homeopathie en orthomoleculaire geneeskunde en werkt hij met de prognostest.

In de loop der jaren groeide de praktijk uit tot Gezondheidscentrum Uden met meerdere fysiotherapeuten, acupuncturisten en natuurgeneeskundig artsen. Petra Gruwel hield zich bezig met het volledige bedrijfsmanagement en Maarten droeg zorg voor de therapeutische behandelingen. Een ruwe schatting geeft aan dat Maarten in totaal zo ongeveer 200.000 behandelingen heeft gegeven en 30.000 patiënten heeft gezien.  

Met het oog op hun pensionering hebben Maarten en Petra begin 2016 de hele praktijk inclusief het team overgedragen aan Praktijk Smolders aan de Velmolenweg 77 te Uden, die de naam ‘Gezondheidscentrum Uden’ in stand heeft gehouden. Maarten heeft hier de afgelopen drie jaar zelf nog met veel plezier gewerkt, zijn werkzaamheden langzaam afbouwend.

Maarten ziet grote mogelijkheden in een integrale geneeskunde waarbij men gebruik maakt van de reguliere geneeskunde en de natuurgeneeskunde samen, zoals in vele buitenlandse ziekenhuizen nu al gebeurt. Hij vindt het dan ook prettig dat ‘zijn’ werk wordt voortgezet door collega’s met dezelfde visie.
De afgelopen jaren heeft het gezondheidscentrum verder gewerkt aan innovatie en verbreding. Zo komen cliënten voor fysiotherapie, haptonomie, bekkenfysiotherapie, oncologische oedeemfysiotherapie, lymfedrainage, geriatrische fysiotherapie, ergotherapie, orthomoleculaire therapie en acupunctuur. Naast zorg voor volwassenen is er ook een gespecialiseerd kinderteam. De praktijk werkt met innovatieve behandelmethodes, zoals echografie, shockwave, epte, de prognostest en dry needling. Al deze specialismen in de praktijk staan garant voor goede kwalitatieve en moderne zorg. Persoonlijke aandacht voor de patiënten en een goede service staan centraal.

Vol vertrouwen en met gerust gevoel heeft Maarten besloten om aan het einde van dit jaar - op 70-jarige leeftijd - zijn werkzaamheden volledig neer te leggen. De zorg voor zijn patiënten draagt hij over aan zijn opvolgster orthomoleculair therapeut en (oedeem)fysiotherapeut Kiki van Rutte en ook aan zijn reeds decennialang collega’s haptonomisch fysiotherapeut Petra Marinussen en acupuncturist/ oedeemfysiotherapeut Bianca Peters.  

Maarten Gruwel bedankt al zijn patiënten zeer voor het in hem gestelde vertrouwen in de afgelopen 40 jaar. Ook wil hij graag alle collegae en alle artsen bedanken voor de prettige samenwerking.

Wij - het management en het team van Gezondheidscentrum Uden en Praktijk Smolders Oss - danken Maarten op onze beurt voor de fijne samenwerking al die jaren en het in ons gestelde vertrouwen. Maarten en Petra: geniet ze van een welverdiend pensioen! 

 


Naar boven

Naar nieuwsarchief


Contact
Praktijk Jacq Smolders
Borgvliet 18
5346 XD Oss0412-651396

info@jacqsmolders.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Praktijk Jacq Smolders