Manuele therapie Oss

Manuele therapie

Doelmatig en effectief is de behandeling van de manueel therapeut bij bewegingsbeperkingen

Manuele therapie

Bij manuele therapie wordt gebruik gemaakt van specifieke technieken die bedoeld zijn voor het beter laten functioneren van de gewrichten en het verbeteren van houding en bewegingen. De manueel therapeut heeft veel kennis van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam. Vooral van de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Ieder mens is uniek van vorm en dit betekent dat een optimale bewegingssturing ook voor ieder mens verschillend is. De bewegingssturing wordt bepaald door  gewrichtskapsel en -banden. Het doel van de behandeling is het zo optimaal mogelijk herstellen van de bewegingssturing door het beïnvloeden van gewrichtskapsel en -banden. Dit zal al snel leiden tot vermindering van de pijn en een grotere bewegingsvrijheid.
 

Bij een onjuiste balans in het lichaam kunnen gewrichten overbelast raken of functioneren ze minder goed. Dat kan leiden tot functieverlies of pijnklachten wanneer u beweegt en soms ook in rust. De pijn kan zich lokaliseren op de plaats van de disbalans, maar ook uitstralen naar andere delen van het lichaam. Met diverse technieken zal de manueel fysiotherapeut het bewegen verbeteren, o.a. met behulp van mobiliserende technieken of manipulaties. Om verder herstel te bevorderen worden advies en oefeningen ingezet.

 

Wanneer manuele therapie

Manuele therapie kan uitkomst bieden bij slecht bewegende gewrichten of pijn in de gewrichten. De manueel therapeut behandelt o.a. bij:
 

  • hoofdpijn en nekpijn in combinatie met het slecht bewegen van de wervelkolom
  • hoge rugklachten, al of niet in combinatie met rib- en borstpijn
  • kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten of heupklachten
  • nek- en schouderklachten al dan niet met uitstraling naar de armen
  • sommige vormen van duizeligheid die ontstaan vanuit de nek
  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen.


De eerste afspraak zal bestaan uit een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Houding en beweging worden beoordeeld en de gewrichten zullen nader worden bekeken. Zo kan de manueel therapeut vaststellen waar de oorzaken van de klachten liggen. De aanpak voor verdere behandeling zal daarna met u worden besproken en zo is er meteen duidelijkheid over het vervolgverloop.
 


Naar boven


Ons team

Joke Claassens-Ceelie
Joke Claassens-Ceelie Manueel therapeut - Fysiotherapeut - Kinder manueel therapeut - Medical Taping
Erik Werger
Erik Werger Fysiotherapeut - Manueel therapeut - Echografist MSU - Shockwave - Dry Needling
Simone van Wanrooij
Simone van Wanrooij Fysiotherapeut - Manueel Therapeut
Niels Derks
Niels Derks Oefentherapeut Cesar - Manueel Therapeut
Sjoerd Stegenga
Sjoerd Stegenga Praktijkhouder - Manueel Therapeut
Bekijk ons hele team
Praktijk Jacq Smolders https://plus.google.com/+JacqsmoldersNlOss/about?gmbpt=true&hl=nl&_ga=1.248077376.653459649.1455199417
Borgvliet 18 Oss, Noord-Brabant 5346 XD Netherlands
Phone: 0412651396