Moxa therapie Oss

Moxa behandeling

Met moxa behandeling wordt de kans op draaien van een kindje in stuitligging aanzienlijk vergroot

Moxa behandeling bij Praktijk Smolders in Oss

Wanneer tijdens de zwangerschap blijkt dat de baby in een stuitligging ligt kan de gynaecoloog proberen de baby in de buik te draaien. Steeds meer vrouwen geven de voorkeur aan de behandelmethode moxa-therapie, omdat de eerder genoemde methode meestal als vervelend wordt ervaren. Moxa-therapie heeft als voordeel dat het pijnloos is en thuis kan worden uitgevoerd. Heel belangrijk is hierbij te vermelden dat door moxa-therapie de kans dat de baby spontaan draait, vergroot wordt van 50% naar 75%.

 

Moxa-therapie is net als acupunctuur, Tuina-massage en het gebruik van kruiden onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Met gebruikmaking van een moxastick, die lijkt op een grote sigaar, wordt een acupunctuurpunt op het lichaam behandeld, door de stick er dicht bij te houden: de zijkant van de kleine teen. De moxastick verspreidt een intense en zeer aangename warmtestraling over het acupunctuurpunt. De behandeling is pijnloos en zonder risico's. Het woord moxa is afgeleid van het Japanse woord Mo Cu San en dit betekent bijvoetkruid of artemisia vulgaris. Het hoofdbestanddeel van de moxastick wordt gevormd door bijvoetkruid.

 

Zwangere vrouwen met een baby in stuitligging kunnen vanaf de 33e week beginnen met moxa-therapie. Tijdens het eerste consult wordt aan de aanstaande moeder en haar partner (of een andere persoon) uitgelegd hoe ze de moxa-therapie thuis zelf kunnen toepassen. De behandeling moet dan gedurende twee weken dagelijks worden herhaald. Hierbij is de hulp van een tweede persoon handig, omdat het voor de zwangere moeder lastig is om bij de kleine teen te komen. Vanwege de indringende geur die de reguliere moxastick verspreidt, werken we bij het consult met een geurloze moxastick. 
 


Naar boven


Ons team

Titia van der Werf
Titia van der Werf Acupuncturist - Tuina Massagetherapeut

Bekijk ons hele team
Contact
Praktijk Jacq Smolders
Borgvliet 18
5346 XD Oss0412-651396

info@jacqsmolders.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Praktijk Jacq Smolders