Cesartherapie Oss

Cesartherapie

Moeite met blijvend aannemen van een goede lichaamshouding? De oefentherapeut Cesar begeleidt u!

Oefentherapie cesar

Oefentherapie Cesar - ook wel bekend als cesartherapie - is een paramedische behandelmethode die in veel opzichten nauw verwant is met fysiotherapie. De oefentherapeut Cesar is gespecialiseerd in klachten die zijn ontstaan door verkeerd bewegen, een ongunstige lichaamshouding en/of verkeerde spierspanning tijdens dagelijkse activiteiten. Ieder mens heeft zijn eigen manier van bewegen en houding.
 

Oefentherapie cesar / cesartherapie
Wanneer oefentherapie cesar?
Samenwerking
Een afspraak maken
Vergoeding en verwijzing oefentherapie

 

Cesar Oefentherapie

Een oefentherapeut Cesar kijkt altijd naar uw gehele houding en het complete beweeggedrag. Hierdoor wordt de oorzaak van de klachten structureel aangepakt met als resultaat dat deze verminderen, voorkomen worden of verdwijnen. De oefentherapeut bekijkt samen met u hoe het is gesteld met uw leefstijl, hoe u beweegt in diverse situaties en hoe uw houding is. Het advies zal er op gericht zijn hoe u vanuit uw eigen bewegingsmogelijkheden bepaalde activiteiten op een goede manier kunt uitvoeren. Hierbij zal gelet worden op een goede manier van bewegen en de juiste belasting. De juiste bewegingen zullen geautomatiseerd worden door oefening en hierdoor verdwijnen of verminderen uw klachten. Ook belangrijk is dat de klachten zo in de toekomst kunnen worden voorkomen.

Een belangrijk aspect bij oefentherapie Cesar is het werken aan gedragsverandering. Het kost tijd en aandacht om houding en een bewegingspatroon aan te passen en om er een gewoonte van te maken om op een andere manier te bewegen. Er wordt gewerkt met oefeningen op de praktijk en bij u thuis.
 

Wanneer oefentherapie Cesar?
 

Oefentherapie Cesar blijkt effectief bij de volgende klachten:

 • Gewrichtspijnen als gevolg van artrose
 • Stoornissen in de ademhaling en bloedsomloop (COPD, hyperventilatie)
 • Houdingsafwijkingen zoals scoliose
 • Neurologische aandoeningen zoals hernia, MS, Parkinson, beroerte of whiplash
 • Stressklachten zoals spanningshoofdpijn, CANS/RSI
 • Reumatische pijn aan spieren of gewrichten (reuma, fibromyalgie, Bechterew)
 • Specifieke klachten aan rug, schouder, nek, heup, knie en voet
 • Werkgerelateerde klachten
 • Bij bewegingsarmoede
   

Samenwerking binnen ons gezondheidscentrum

Het grote voordeel in onze praktijk is dat  samenwerking tussen fysiotherapeut, ergotherapeut, manueel therapeut en oefentherapeut Cesar mogelijk is. Zo werkt de oefentherapeut Cesar met u aan verbetering van uw beweegpatroon of houding terwijl de fysiotherapeut of manueel therapeut werkt aan vermindering van het acute probleem. Ook behandeltechnieken als dry needling, medical taping of shockwave therapie kunnen daarbij behulpzaam zijn. Is het houdingsprobleem tenslotte ook gerelateerd aan bijvoorbeeld uw werkplek of dagbesteding, dan is de ergotherapeut er om u te begeleiden bij aanpassingen.

 

Afspraak Oefentherapie Cesar

De eerste afspraak wordt gebruikt voor kennismaking en het in kaart brengen van uw klachten en de oorzaak en het verloop daarvan. De oefentherapeut maakt een houdings- en bewegingsanalyse, waarna er een behandelplan wordt opgesteld. De oefentherapeut gaat vanuit dat behandelplan met u werken aan herstel.
 

U leert bewegen met een juiste belasting van uw gewrichten en spieren en leert uw houding te verbeteren.
 

Wilt u graag behandeld worden door de oefentherapeut Cesar of fysiotherapeut, dan kunt u contact opnemen met onze praktijkassistenten voor het maken van een afspraak. De praktijkassistente vraagt bij aanmelding kort naar de achtergrond van uw klacht. Zo kan zij u adviseren over de behandeling die het beste aansluit bij uw klacht of wens. 

Neem contact op met onze praktijk  via telefoonnummer 0412-651396.

 

Vergoeding Oefentherapie Cesar

Behandeling wordt op dezelfde wijze als fysiotherapie vergoed, meestal vanuit uw aanvullende verzekering. U kunt direct zonder verwijzing bij de oefentherapeut terecht. U hoeft een huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts niet om een verwijsbrief te vragen.

 


Naar boven


Ons team

Niels Derks
Niels Derks Oefentherapeut Cesar - Orthomoleculair Therapeut - Manuele technieken

Bekijk ons hele team
Contact
Praktijk Jacq Smolders
Borgvliet 18
5346 XD Oss0412-651396

info@jacqsmolders.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Praktijk Jacq Smolders