Revalidatie na operatie en ziekte

Revalidatie

Op naar een goed herstel na operatie of ziekte,
met kundige fysiotherapeutische begeleiding

(Post-operatieve) Revalidatie

In onze praktijk in Oss kunt u ook terecht voor behandeling en begeleiding van een fysiotherapeut na een operatie of ziekteproces. Dit kan als u bijvoorbeeld een nieuwe knie hebt gekregen (TKP, een totale knieprothese) of een nieuwe heup (THP, totale heupprothese). Maar ook na een andere operatie, zoals aan de schouder of knie en wanneer er na een operatie sprake is van lymfoedeem. Of wanneer u herstellende bent na chemotherapie. 
 

(Postoperatieve) Revalidatie vindt altijd plaats na verwijzing door een medisch specialist. De eerste tijd na uw operatie of ziekte zal de fysiotherapeut u indien nodig thuis bezoeken totdat u in de gelegenheid bent om zelf naar onze praktijk te komen. De fysiotherapeut start met een uitgebreid onderzoek om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de situatie na de operatie of ziekteproces. Na dit onderzoek zal hij/zij samen met u een passend behandelplan met bijbehorende doelen opstellen. Het behandeltraject zal tussentijds regelmatig worden geëvalueerd, zodat voortgang en herstel zo goed mogelijk kunnen worden gevolgd. Het behandeltraject heeft als doel een zo goed mogelijk herstel van uw dagelijks functioneren en het kunnen hervatten van bijvoorbeeld werk- en vrije tijd en sportgerelateerde activiteiten. Een behandeling zal bestaan uit het geven van adviezen, begeleiding met gerichte oefentherapie en afhankelijk van het type operatie of ziekteproces manuele technieken ter mobilisatie en detonisatie van de omliggende structuren. Ook littekenbehandeling en lymfdrainage kunnen een toevoeging zijn als er sprake is van lymfoedeem na een operatie.

 


Naar boven


Praktijk Jacq Smolders https://plus.google.com/+JacqsmoldersNlOss/about?gmbpt=true&hl=nl&_ga=1.248077376.653459649.1455199417
Borgvliet 18 Oss, Noord-Brabant 5346 XD Netherlands
Phone: 0412651396