Shockwave therapie Oss

Shockwavetherapie

Bewezen effectief, met een hoge kans op resultaat binnen enkele behandelingen

Shockwave-therapie of ESWT

In onze praktijk maken wij gebruik van innovatieve technieken om u snel en effectief klachtenvrij te maken. Een van deze technieken is shockwave therapie of ESWT, een van de meest vernieuwende technieken in pijnbestrijding. Verkalkingen van slijmbeurzen of pezen, ontstekingen, spierknopen of verkrampte spieren geven vaak (chronische) pijnklachten. Wanneer deze behandeld worden met fysiotherapie, injecties of medicatie blijkt vaak dat de pijn toch weer terugkeert. Gebleken is dat shockwave-therapie bij deze pijnklachten uiterst effectief kan zijn. Denkt u bijvoorbeeld aan aandoeningen als:
 

  • peesontstekingen (tendinitis)
  • langdurige schouderklachten met of zonder kalkafzetting thv de pezen
  • hielspoor / hielpijn
  • pijn net onder de knieschijf
  • tenniselleboog
  • langdurige klachten aan schouder, nek of rug  
  • achillespees


Shockwave-therapie is te vergelijken met de werking van een niersteenvergruizer. Een speciale behandelkop wordt op de pijnlijke plaats gezet en voorzien van krachtige trillingen die het lichaam aanzetten tot herstel. De impulsen zorgen er voor dat bloedcirculatie en stofwisseling in het pijnlijke gebied verbeteren. De therapie activeert de eigen genezingskracht van het lichaam. Shockwave-therapie geeft weinig bijwerkingen, is kortdurend (maar wel enigszins gevoelig), geeft snel resultaat en een operatie of injecties blijven u bespaard.


Behandeling shockwavetherapie

Of u in aanmerking komt voor shockwave-therapie zal op basis van een onderzoek en een consult worden besloten. Bekeken wordt of deze therapie bij uw type aandoening zinvol en mogelijk zal zijn. Onderzocht zal worden waar de bron van de pijn en het pijngebied precies gelokaliseerd is, waarna al snel met behandeling kan worden begonnen. Na een aantal behandelingen shockwavetherapie van 15 minuten zal worden geëvalueerd en mogelijke vervolgbehandeling plaatsvinden. 

Voor de behandeling gelden de reguliere tarieven voor fysiotherapie. Indien u (voldoende) verzekerd bent voor fysiotherapie, wordt de behandeling vergoed door uw zorgverzekeraar. 

 


Naar boven


Ons team

Roy van Schendel
Roy van Schendel Algemeen fysiotherapeut - Echografie MSU - Shockwave - EPTE - Dry Needling
Erik Werger
Erik Werger Fysiotherapeut - Manueel therapeut - Arbeidsfysiotherapeut - Dry Needling
Simone van Wanrooij
Simone van Wanrooij Fysiotherapeut - Manueel Therapeut
Inge Mulder
Inge Mulder Fysiotherapeut - Echografie - Shockwave - EPTE
Bekijk ons hele team
Contact
Praktijk Jacq Smolders
Borgvliet 18
5346 XD Oss0412-651396

info@jacqsmolders.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Praktijk Jacq Smolders