Banner

Titia van der Werf

Even voorstellen...

Mijn naam is Titia van der Werf (geboren in 1975) en ik ben sinds november 2015 werkzaam bij Praktijk Jacq Smolders als acupuncturist en tuina therapeut.
 

In  2008 heb ik mijn diploma acupunctuur behaald en daarna in 2012 mijn diploma Tuina therapie bij de opleiding Qing Bai. Daarnaast heb ik diverse bijscholingen gevolgd, variërend van gynaecologie, Qi Gong tot Chinese voedingsleer. Dit alles om mijn kennis zo breed mogelijk te maken.

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). In de TCG werkt men vanuit de gedachte dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Met acupunctuur worden deze verstoringen hersteld. Zo zet acupunctuur het lichaam en de geest aan zichzelf te genezen.

Chinese tuina massage heeft dezelfde basis als acupunctuur en kent een grote variëteit aan massages en daarnaast diverse effectieve manipulatietechnieken om energetische verstoringen te behandelen.

In de praktijk combineer ik acupunctuur en tuina meestal. Eerst geef ik acupunctuur en daarna een tuina massage. Die in veel gevallen ontspannend kan zijn, maar tegelijkertijd gebaseerd is op uw klachten.

Ik ben tot april 2014 werkzaam geweest als thuisbegeleider bij jongeren met Autisme, ADHD en angststoornissen. Mijn scriptie voor mijn opleiding heb ik geschreven over Autisme en de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze doelgroep spreekt mij zeer aan en ik vind het vanuit mijn vak als acupuncturist en tuina therapeut erg fijn om met deze doelgroep te kunnen blijven werken.

Ik ben er van overtuigd dat Westerse en Chinese geneeskunde elkaar niet uit sluiten. Zij vormen juist een goede combinatie en vullen elkaar aan. In het Westen neemt acupunctuur een steeds grotere plaats in. De gedachte, dat het lichaam, de geest en de omgeving van de mens niet los van elkaar staan, wint ook in onze samenleving steeds meer terrein.
 

Juist daarom vind ik het heel fijn om bij Praktijk Smolders te werken. In deze praktijk zitten verschillende disciplines bij elkaar en kunnen we overleggen en naar elkaar doorverwijzen.
 

De klachten die ik behandel zijn heel divers. Wat ik in de praktijk vaak tegenkom is migraine, prikkelbare darmsyndroom, gynaecologische klachten, rug en- nekklachten of stressgerelateerde klachten.
Contact
Praktijk Jacq Smolders
Borgvliet 18
5346 XD Oss0412-651396

info@jacqsmolders.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Praktijk Jacq Smolders