Tuina massage Oss

Tuina massage therapie

Balans in bloed- en energiedoorstroming met Tuina massage

Tuina massage therapie bij Praktijk Smolders in Oss

Naast acupunctuur en het gebruik van kruiden is Tuina massage een van de therapieën behorende tot de traditionele Chinese geneeswijzen. Tuina massage of Chinese lichaamsmassage kent een grote variëteit aan massagetechnieken naast een aantal effectieve manipulatietechnieken.

 

Alvorens te starten met de tuinatherapie stelt de tuinatherapeut een diagnose. Het doel van de massages is het reguleren en stimuleren van het meridiaansysteem om de klachten te verminderen of op te heffen. Dit zijn de onzichtbare kanalen in het lichaam waardoor de energie, het bloed, voedingsstoffen en informatie stromen. Wanneer er een blokkade is in dit systeem uit zich dit als disbalans en ziekte. Door Tuina massage wordt de bloed- en energiedoorstroming weer in balans gebracht en hierdoor worden de blokkades opgeheven. Lichaam en geest komen weer in balans, de klachten verminderen of verdwijnen. Tuina massage werkt dus gezondheidsbevorderend. Als uitgangspunt wordt een goede diagnose genomen. De diverse technieken geven de mogelijkheid pijn en spasmen op te heffen, dislocaties te verminderen, spieren en pezen te ontspannen en verklevingen op te heffen. De energiestroom in de meridianen wordt hersteld en bevorderd en de functie van de organen en zenuwstelsel gereguleerd. Vaak wordt Tuina gecombineerd met een acupunctuurbehandeling.

 

Ook als preventieve ontspanningsmassage is Tuina massage goed toepasbaar. Deze massage duurt ongeveer 30 minuten en voorafgaand hieraan vindt een korte intake plaats.

 

Wanneer tuinamassage?

  • Bij weinig energie
  • Disbalans
  • Hoofdpijnklachten
  • Opheffen verklevingen
  • Verminderen van pijn
  • Reguleren van functies van organen, ingewanden en zenuwstelsel
  • Ontspanning -> (drukpunt) massage van rug, hoofd, nek, schouders, handen en voeten, waardoor beginnende blokkades worden opgeheven en de energiestroom wordt bevorderd

 

Workshop voor ouders: tuinamassage bij kinderen

Met regelmaat organiseren wij een avond waarin ouders aan de slag gaan met rustgevende tuina massage om toe te kunnen passen bij hun kind (vanaf leeftijd van circa 5 jaar). Deze workshop is bedoeld voor alle ouders met kinderen met autisme of ADHD, maar ook kinderen die onrustig zijn, slecht slapen, of waarbij thuis (opvoedings-) problemen zijn die onrust veroorzaken binnen het  gezin. Naast wat algemene uitleg over traditionele chinese geneeskunde wordt aan u massagetechnieken geleerd, die u deze avond om en om op elkaar oefent. 
 

De workshop wordt gegeven door Titia van der Werf. Zij is werkzaam als acupuncturist en Tuina therapeut. Tevens heeft Titia in het verleden als hulpverlener veel ervaring opgedaan met jongeren met autisme, ADHD en angststoornissen.
 

Via onze nieuwsberichten houden wij u op de hoogte van deze workshops. 
 


Naar boven


Ons team

Titia van der Werf
Titia van der Werf Acupuncturist - Tuina Massagetherapeut

Bekijk ons hele team
Contact
Praktijk Jacq Smolders
Borgvliet 18
5346 XD Oss0412-651396

info@jacqsmolders.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Praktijk Jacq Smolders