Pinautomaat

Vergoeding

Indien u niet verzekerd bent voor therapie,
kunt u bij ons pinnen

Vergoeding en verwijzing?
 

Wij hebben zorgovereenkomsten met alle zorgverzekeraars. De paramedische zorg bij onze praktijk wordt in de meeste gevallen uit uw aanvullende verzekering vergoed. Indien u verzekerd bent voor therapie, dan hanteren wij de tarieven zoals wij die zijn overeengekomen met uw zorgverzekeraar en declareren de zorg rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Heeft u een indicatie voor chronische zorg? Dan is vergoeding uit de basisverzekering mogelijk. Reken erop dat het wettelijke eigen risico wel van toepassing kan zijn.
 

Vergoeding en verwijzing Fysiotherapie en Oefentherapie

Fysiotherapie en Oefentherapie worden uit hetzelfde budget vanuit uw aanvullende verzekering vergoed. Beide therapievormen zijn direct toegankelijk, u heeft geen verwijzing van de arts nodig om voor vergoeding in aanmerking te komen. Uitzondering is aan huis-behandeling; u heeft dan altijd een verwijzing van uw arts nodig om uw zorg vergoed te krijgen. 

Heeft u een chronische indicatie volgens 'Bijlage 1 Besluit Zorgverzekering' (ook wel bekend als 'De Lijst Borst') en de juiste verwijzing van uw arts of medisch specialist, dan wordt de therapie vanaf de 21e behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Er kan dan eigen risico gelden. De eerste 20 behandelingen dient u dan uit uw eventuele aanvullende verzekering - of zelf - te betalen.
 

Niet verzekerd voor therapie?

Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie of oefentherapie? Dan dient u de behandelingen zelf te betalen volgens onze marktconforme tarieven. U kunt direct na de behandeling bij onze praktijkassistente per pin-transactie betalen. Voor meer informatie over de kosten van een behandeling, kunt u contact opnemen met onze praktijkassistentes via telefoonnummer 0412 651396.
 

Vergoeding en verwijzing Ergotherapie

Ergotherapie is opgenomen in de basiszorgverzekering en wordt per kalenderjaar 10 uur vergoed. Uw wettelijke eigen risico kan dan dus van toepassing zijn. Sommige zorgverzekeraars hebben ook nog extra ergotherapie opgenomen in de aanvullende verzekering. Wij declareren de ergotherapie rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar, daar heeft u dus geen omkijken naar.
 

Voor ergotherapie hoeft u meestal geen verwijzing van een arts te hebben. U kunt rechtstreeks bij de ergotherapeut terecht voor behandeling. Een uitzondering vormt zorgverzekeraar CZ. Deze zorgverzekeraar wenst een verwijzing voorafgaand aan de start van de behandeling.
 

Vergoeding en verwijzing Acupunctuur en Tuina Massage

Acupunctuur en Tuina Massage vallen onder 'Alternatieve Zorg' en wordt derhalve alleen vergoed als u een aanvullende zorgverzekering hebt met daarin budget voor Alternatieve Zorg. Er wordt dan een gedeelte van de behandeling (tot een maximum bedrag) vergoed. U dient zelf de behandeling bij onze praktijkassistente te betalen. De factuur kunt u dan zelf indienen bij uw zorgverzekering. U heeft geen verwijzing nodig. 
 

Beroepsverenigingen en kwaliteitsregisters

Met betrekking tot onze volwassenenzorg zijn wij aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen en ingeschreven bij de kwaliteitsregisters:
 

Koninklijk Nederlandse Genootschap voor Fysiotherapie - KNGF
Logo KNGF


Kwaliteitsregister Paramedici (Ergotherapie)

Logo Kwaliteitsregister Paramedici (Ergotherapie)


Vereniging voor Oefentherapie Cesar en Mensendieck - VVOCM

Logo VVOCM
 

Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde - ZHONG

Logo ZHONG


 

Overeenkomsten met zorgverzekeraars

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een overeenkomst. Bent u verzekerd voor therapie, dan komt u dus voor vergoeding in aanmerking, conform de tarieven die uw zorgverzekeraar heeft vastgesteld.
 

Inclusief alle labels die onder deze zorgverzekeraars vallen en tussenpersonen, zoals:
 


Staat uw zorgverzekering er niet bij? Neem dan contact op met de praktijk, dan maken wij dit in orde. 
 

Nog vragen?

Wij kunnen het ons voorstellen dat het hele zorgvergoedingssysteem ingewikkeld voor u is. 'Wanneer krijgt u wat vergoed en dient u nou wel of niet een verwijzing te hebben?' Wij voorzien u graag van informatie en helpen u graag als u vragen heeft. Neemt u daarvoor contact op met onze praktijk via telefoonnummer 0412 651396.
 


Naar boven


Ons team

Kimberley Aben
Kimberley Aben Praktijkassistente
Joan van den Hurk
Joan van den Hurk Praktijkassistente
Joni Smits
Joni Smits Praktijkassistente
Els van Zanten
Els van Zanten Praktijkassistente
Bekijk ons hele team
Contact
Praktijk Jacq Smolders
Borgvliet 18
5346 XD Oss0412-651396

info@jacqsmolders.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Praktijk Jacq Smolders