Werkwijze

Heeft u vragen over onze werkwijze en de vergoedingsmogelijkheden? Onze praktijkassistentes helpen u graag!

De werkwijze van Praktijk Jacq Smolders

Bij Praktijk Jacq Smolders kunt u terecht voor (para)medische behandeling voor alle leeftijden. Graag informeren wij u hier over de werkwijze rondom behandeling voor al onze volwassen cliënten vanaf achttien jaar.
 

 

Werkwijze fysiotherapie en oefentherapie cesar

De eerste afspraak gebruikt de fysiotherapeut of oefentherapeut cesar om kennis met u te maken. Algemene gegevens worden doorgenomen. Uw klachten en de achtergrond en het verloop daarvan worden in kaart gebracht. Zodra een helder beeld is verkregen start de therapeut met (lichamelijk) onderzoek. Middels testen wordt de oorzaak en/of de aard van uw klacht verder in kaart gebracht. Eventueel adviseert de fysiotherapeut of oefentherapeut u om middels echografie aanvullende diagnostiek te verrichten. Deze waardevolle vorm van diagnostiek is in ons gezondheidscentrum (locatie Oss) vertegenwoordigd. Soms vindt de therapeut het nodig om extern aanvullende diagnostiek te verrichten. Uiteraard bespreekt de therapeut dit in dat geval met u en zorgt voor afstemming met eventueel betrokken (huis)artsen of medici. Zodra uw klacht voldoende in kaart gebracht is kan behandeling worden gestart. Vanuit uw hulpvraag werkt de therapeut gericht aan de gestelde doelen. Tussendoor wordt regelmatig geevalueerd om zo het effect van de behandeling goed te volgen. De duur van een behandeling fysiotherapie loopt uiteen van ongeveer twintig minuten tot drie kwartier (afhankelijk van type behandeling en discipline); oefentherapie cesar circa 25 minuten.

 

Praktijk Jacq Smolders probeert de eerste behandeling zo snel mogelijk in te plannen. Wij proberen u in ieder geval binnen twee dagen te zien voor een eerste onderzoek.  De praktijk is overdag en ’s avonds geopend.
 

Werkwijze Ergotherapie

Uw gehele welzijn staat centraal bij de ergotherapeut. U kunt bij onze ergotherapeuten terecht met al uw vragen rondom het dagelijks handelen. Omdat de ergotherapeut vaak uitgaat van uw persoonlijke omgeving, zal de ergotherapeut over het algemeen bij u thuis komen voor behandeling.

 

Als u een afspraak wenst te maken met de ergotherapeut in onze praktijk, dan kan in principe dit zonder verwijzing. Alleen als u bij CZ verzekerd bent, is een verwijsbriefje van uw (huis)arts altijd noodzakelijk. Ook als u graag een afspraak thuis maakt, dan stelt de zorgverzekeraar een verwijzing verplicht.
 

Een eerste afspraak maakt u via onze praktijkassistenten. De assistente vraagt kort naar uw hulpvraag zodat ze kan bepalen bij welke ergotherapeut u het beste terecht kunt.

 

Tijdens de eerste afspraak maakt de ergotherapeut kennis en wordt gesproken over uw hulpvraag en de mogelijke oplossingen. De ergotherapeut kijkt hierbij naar de veranderingen in uw omgeving en uw leven en de gevolgen hiervan op uw dagelijkse handelen. Uitgaande van de gewenste situatie, werkt de ergotherapeut met u aan verbetering van uw zelfredzaamheid en zoekt ze naar een praktische oplossing om de zelfredzaamheid te verbeteren.

 

Voordat behandeling gestart wordt, worden de mogelijkheden voor behandeling en de verwachting vwb de duur van behandeling altijd met u besproken. Zo weet u waar u aan toe bent. Tijdens het behandeltraject wordt regelmatig met u geevalueerd, zodat het effect van de behandeling goed gevolgd wordt.

 

U kunt snel terecht bij onze ergotherapeuten. Onze ergotherapie heeft over het algemeen binnen enkele dagen na het eerste contactmoment tijd voor u.

 

Werkwijze acupunctuur, tuina-massage en moxa-therapie

De behandelaars van Praktijk Jacq Smolders zijn allen (para)medisch opgeleid. De therapeuten bekijken uw klacht altijd vanuit breed perspectief. De gespecialiseerde therapeuten werken nauw met elkaar samen. Ook externe samenwerking is voor ons als vanzelfsprekend. Daar waar nodig overleggen onze therapeuten graag met uw (huis)arts of ander betrokken (para)medicus.

 

De duur van het behandeltraject is afhankelijk van uw klacht. De acupuncturist informeert u vooraf graag over de verwachte duur van het traject.

 

 


Naar boven


Ons team

Kimberley Aben
Kimberley Aben Praktijkassistente
Joan van den Hurk
Joan van den Hurk Praktijkassistente
Joni Smits
Joni Smits Praktijkassistente
Els van Zanten
Els van Zanten Praktijkassistente
Bekijk ons hele team
Contact
Praktijk Jacq Smolders
Borgvliet 18
5346 XD Oss0412-651396

info@jacqsmolders.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Praktijk Jacq Smolders